Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լազանյա

Սոխն ու սխտորը մանր կտրատել: Լոլիկները դնել եռացրած ջրի մեջ մի քանի րոպե, հանել ու կեղևը մաքրել: Լոլիկի միջուկը մանրացնել բլենդերով կամ մանր կտրատել: Պանիրը քերել քերիչով: Սոխն ու խճողակը տապակել բուսական յուղով: Ավելացնել լոլիկները, մի քիչ էլ չորացրած ռեհան, սխտոր, մի քիչ աղացած սև պղպեղ, աղ, շոգեխաշել 5-7 րոպե: Պատրաստում ենք ՛՛Բեշամել՛՛ սոուսը. կարագը հալեցնել: Ավելացնել ալյուր, խառնել, մի քիչ տապակել: Բարակ շիթով լցնել կաթը, անընդհատ խառնել: Եթե գնդեր առաջանան հարիչով հարել: Թողնել կրակի վրա, խառնել, մինչև զանգվածը կդառնա ավելի թանձր: Ավելացնել մուսկաթ ընկույզ դանակի ծայրով, մի պտղունց աղ, խառնել: Ուղղանկյուն տապակի մեջ լազանյայի 4 տերև դնել: Շարել խճողակի մի մասը: Դնել ՛՛Բեշամել՛՛ սոուսի 1/3 մասը, 1/3 մաս քերած պանիր դնել: Փակել լազանյայի տերևներով, քսել մնցած սուոսը: Եփել 45-50 րոպե 180 աստիճանում: Հանելուց 10 րոպե առաջ լցնել մնացած պանիրը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լազանյա

լազանյայի շերտեր լազանյայի շերտեր 12 հատ

լոլիկ լոլիկ 4 հատ

սոխ սոխ 2 գլուխ

սխտոր սխտոր 3 պճեղ

տավարի միս տավարի միս 700 գրամ

ձեթ ձեթ

կաթ կաթ 1 լիտր

կարագ կարագ 100 գրամ

ալյուր ալյուր 100 գրամ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ռեհան ռեհան

մշընկույզ մշընկույզ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3260դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 378 կկալ