Աղանդեր
Սեղանի վերջնական ուտեստ՝ նախատեսված լավ համային զգացումների համար, ընթրիքի վերջում մատուցվող: Դրանք հիմնականում քաղցր աղանդերներ են: Ընթրիքից հետո քաղցրեղեն ուտելու սովորույթը լայն տարածում է գտել 19-րդ դարի Եվրոպայում, երբ շաքարավազի արտադրությունը մեծացավ: Մինչ այդ աղանդեր ճաշակել կարող էին իրենց թույլ տալ միայն հարուստները: Սովորական մարդկանց մոտ աղանդերներ մատուցվում էին միայն տոներին՝ այստեղ էլ աղանդերը որքան հնարավոր է գեղեցիկ զարդարելու սովուրությունն է առաջացել: Այդ սովորությունը մինչ հիմա էլ պահպանվում է չնայած մեր սեղաններին միշտ էլ առկա է քաղցրավենիք:
Սուֆլե խճանկար

4.5
Խնձորով մուս

5.0
Շոկոլադե երշիկ

4.8
Նուտելլա

4.6
Նռով աղանդեր

3.8
Գլինտվեյն

2.5
Խնձորով նավակներ

5.0
Նարինջով պուդինգ

4.0
Խնձորով աղանդեր

5.0
Պաննա կոտա

5.0
Տաք շոկոլադ

4.7
Մոխիտո

4.2
Նարնջով աղանդեր

5.0
Էջ 2, 4-ից