Բաղադրատոմս
Լոբով աղցան
Պատրաստեք լոբով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով
Լոբով աղցան Հայկական Աղցան է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:

Ինչպես պատրաստել լոբով աղցան
Պահածոյացված լոբին սառը ջրով լվանալ, թողնել քամվի: Սոխը մաքրել, մանրացնել, սխտորը ճզմել: Ավելացնել քացախ, կանաչի, սխտոր և բուսայուղ: Լոբին խառնել ստացված սոուսին, թողնել 30 րոպե: Երշիկը կտրատել երկար շերտերով, իսկ պղպեղը խորանարդիկներով: Երշիկն ու պղպեղը լցնել լոբու վրա: Հազարի տերևները լվանալ, չորացնել, շարել մատուցվող ափսեի մեջ: Վրան դնել աղցանը:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լոբով աղցան
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
1700դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 155 կկալ