Բաղադրատոմս
Սմբուկի թթու
Պատրաստեք սմբուկի թթու հետևյալ բաղադրատոմսով
Սմբուկի թթու շատ համեղ Պահածո է:

Ինչպես պատրաստել սմբուկի թթու
Սմբուկները լվանալ, պտղակոթերը հեռացնել: Գցել եռացող ջրի մեջ մի քանի վայրկյան: Հանել, դնել ծանրության տակ, որ դառնահամ ջուրը դուրս գա: Ապակե ամանի տակ դնել դափնու տերևներ, հատիկ պղպեղ շաղ տալ: Ջուրն ու աղը խառնել, եռացնել: Ապա սմբուկները խիտ շարքերով դասավորել ամանի մեջ: Սխտորի ատամիկները դնել սմբուկների արանքներում: Վրան լցնել եռացած աղաջուրը: Ծածկել, թողնել թթվի մոտ մեկ շաբաթ: Թթվելուց հետո պահել սառը տեղում:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սմբուկի թթու
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
890դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 60 կկալ