Բաղադրատոմս
Ղափամա
Պատրաստեք ղափամա հետևյալ բաղադրատոմսով
Ղափամա շատ համեղ Պասի ւտեստ է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:

Ինչպես պատրաստել ղափամա
Դդումը լվանալ, վերին մասը կտրել կափարիչի պես, գդալով հանել սերմերը: Փորված դդումի մեջ եռացած ջուր լցնել, ծածկել և թողնել սառչի: Խնձորը մաքրել, կտրատել: Չամիչը, չիրը լվանալ, խառնել, բուսայուղի մեջ դաղել: Չիրը խառնել խնձորի կտորներին, շաքարավազ ցանել, խառնել: Բրինձը մասերի բաժանել: Դդումի մեջ լցնել բրինձ, վրան լցնել չիր, նորից բրինձ, վրան չիր: Ամեն շերտ բրնձի վրա աղ անել: Դդումի մեջ այնքան ջուր լցնել, որ բրինձը ծածկվի: Դդումը յուղել, մեկ-մեկուկես ժամ դնել տաք ջեռոցը: Մատուցելուց առաջ խառնել բրինձը, չիրը, եփված դդումի կտորները:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ղափամա
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
4010դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 553 կկալ