Բաղադրատոմս
ԱՊՈՒՐ «ԱՄԱՌ»
Պատրաստեք ապուր «ամառ» հետևյալ բաղադրատոմսով
ԱՊՈՒՐ «ԱՄԱՌ» Հայկական Ապուր է:

Ինչպես պատրաստել ապուր «ամառ»
Դդումի կեղևը, սերմերը հեռացնել, խորանարդիկներևով կտրատել: Լոլիկները ևս կտրատել: Պղպեղի սերմերը հեռացնել, կտրատել նույն ձևով: Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել: 1,5 լ ջուր եռացնել, լցնել կարտոֆիլը, դդումը, կրակն իջեցնել և եփել 5–7 րոպե: Ավելացնել պղպեղը, գազարը երկար շերրտատել, բուսայուղով մի քիչ տապակել, ավելացնել սոխը, ևս մի քանի րոպե տապակել: Լոլիկը լցնել սոխեռածի վրա, շոգեխաշել: Թավայի պարունակությունը լցնել կաթսայի մեջ, աղ, պղպեղ ցանել, եփել: Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, վրան մի քիչ կաթ լցնել, մատուցել: Դդումի փոխարեն կարելի է ապուրը դդմիկով եփել:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ապուր «ամառ»
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
350դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 160 կկալ