Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կերուսուս

Միսը լվանալ, թաղանթները և ջլոտ մասերը հեռացնել, կտրատել, աղ, պղպեղ ցանել և առանց յուղի տապակել: Երբ միսը գրեթե պատրաստ լինի, յուղ ավելացնել և վրան լցնել երկար շերտատած կարտոֆիլը: Այն նախապես պետք է լվանալ սառը ջրով և սրբիչով չորացնել: Տապակել, անընդհատ խառնելով: Սոխը կտրատել, յուղով տապակել, տոմատի մածուկ ավելացնել, լցնել մսի և կարտոֆիլի վրա և տապակել ևս 2–3 րոպե: Մատուցելիս վրան շաղ տալ մանր կտրատած թարմ մաղադանոս:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կերուսուս

ոչխարի միս ոչխարի միս 450 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

յուղ յուղ 3 ճաշի գդալ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 4 հատ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

սև պղպեղ սև պղպեղ 1 պտղունց

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1560դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 276 կկալ