Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խոիրջին

Ավելացնել խոշոր կտրատած պղպեղը, տապակել մինչև այն փափկի: Առանձին թավայի մեջ հալեցնել դմակը, ավելացնել կտրատած միսը, միասին տապակել: Աղ, պղպեղ, չոր ծիթրոն շաղ տալ վրան: Երբ միսը գրեթե պատրաստ լինի, ավելացնել կեղևած լոլիկը: Տապակված միսն ու սոխեռածը խառնել: Տապակել այնքան, մինչև ընդհանուր զանգվածի հյութը պակասի: Ավելացնել կտրատած կանաչին, խառնել: Լավաշը փռել:  Մյուս լավաշի եզրերը կտրել,  ծալել քառակուսի, դնել փռված լավաշի վրա: Այս շերտն անհրաժեշտ է, որպեսզի ներծծի ավելորդ հեղուկը: Միջուկը դնել ծալված լավաշի վրա: Լավաշի եզրերը բերել դեպի կենտրոն, կապել լավաշի արդեն կտրված երիզով, չոփերով ամրացնել: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, խուրջինի վրա կարագ քսել, հինգ րոպե թողնել ջեռոցի մեջ: Կարմրելուց հետո հանել, չոփերը հեռացնել, մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խոիրջին

գառան միս գառան միս 400 գրամ

մաղադանոս մաղադանոս 0.5 փունջ

սոխ սոխ 1 գլուխ

պղպեղ պղպեղ 0.5 հատ

լոլիկ լոլիկ 200 գրամ

աղ աղ

սպիտակ պղպեղ սպիտակ պղպեղ

ձեթ ձեթ

գառան դմակ գառան դմակ

լավաշ լավաշ 2 հատ

ծիտրոն ծիտրոն

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1870դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 217 կկալ