Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նուտելլա

Խմորը պատրաստելու համար ձուն լավ հարել, ավելացնել շաքարավազը, հարել, ավելացնել մեղրը, կակաոն, բուսայուղը, փափկացրած կարագը, սոդան՝ քացախով: Լավ խառնելուց հետո ավելացնել այնքան այլուր, որ ստացվի պինդ խմոր ու բաժանել 6 գնդի: Յուրաքանչյուր գունդը գրտնակել, փռել ալյուր ցանած տափակի վրա ու թխել 200C տաքացրած ջեռոցում:
Կրեմը պատրաստելու համար սերուցքը հարել մինչև ստացվի պինդ զանգված, հարելով քիչ-քիչ ավելացնել խտացրած կաթը, վանիլինը: Ստացված կրեմով միացնել շերտրը, թողնել 3 ժամ: Մատուցելիս կտրել ոչ լայն շերտ, կողքի թեքել ու կտրատել շեղ-շեղ: Պետք է ստացվեն երկարավուն, շեղ կտորներ, որի վրա գեղեցիկ երևում են մուգ բիսկվիտի ու սպիտակ կրեմի շերտերի դասավորությունը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նուտելլա

ձու ձու 6 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 2 թեյի բաժակ

մեղր մեղր 3.5 ճաշի գդալ

կակաո կակաո 30 գրամ

քացախ քացախ 2.5 ճաշի գդալ

ձեթ ձեթ 3 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 100 գրամ

սոդա սոդա 1.5 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր

կրեմ

սերուցք սերուցք 400 մլ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 1.5 հատ

վանիլ վանիլ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1280դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 138 կկալ