Բաղադրատոմս
Փախլավա
Պատրաստեք փախլավա հետևյալ բաղադրատոմսով
Փախլավա շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

Ինչպես պատրաստել փախլավա
Խմորիչը կաթին խառնել, թողնել կես ժամ: Ալյուրը մաղել, ավելացնել ձուն, կաթը, աղ, շաքարավազ, փափկած կարագ և բուսայուղ: Խմորը հունցել, դնել մի կողմ: Ընկույզը մանրացնել, խառնել 200գ շաքարավազին: Խմորը բաժանել 5-7 մասի: Շերտը կես սմ հաստությամբ բացել, դնել յուղած տապակին: Վրան տարածել ընկույզի միջուկի մի մասը: Դնել հաջորդ խմորը, այսպես մինչև վերջին շերտը: Փախլավաձև կտրատել, վրձինով հարած ձու քսել խմորի վրա: Թխել 180 աստիճան ջերմության ջեռոցում 20 րոպե: Կարմրելուց հետո փախլավան հանել, վրան մեղր լցնել, քանի դեռ խմորը տաք է:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք փախլավա
կրեմ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
2080դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 77 կկալ