Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «իդեալ»

Ձվի սպիտակուցները դեղնուցներից առանձացնել, հարել մինչև անշարժ զանգված ստացվի: Մեղրն ու շաքարավազը խառնել, ավելացնել դեղնուցները, վանիլը, հարել ևս մեկ-երկու րոպե: Հարած զանգվածին ավելացնել ալյուրն ու քացախով բացած սոդան: Խառնել, ավելացնել սպիտակուցը: Խմորը լցնել յուղած և ալյուր ցանած տապակի մեջ: Թխել 25 րոպե 180*С-ում: Կրեմի կարագը հարել, ավելացնել եփած խտացրած կաթը: Գլազուրի համար կարագը, կակաոն ու շաքարավազը հարել, խառնուրդը տաքացնել գոլորշու վրա, մինչև դառնա միատարր զանգված: Թխված խմորը հորիզոնական կտրվածքով երեք շերտի բաժանել, ամեն շերտին կրեմ քսել, դնել իրար վրա: Տորթը պատել գլազուրով: Զարդարել ընկույզով, չամիչով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «իդեալ»

ձու ձու 4 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 5 ճաշի գդալ

մեղր մեղր 2 ճաշի գդալ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

քացախ քացախ 0.5 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 5 թեյի բաժակ

վանիլ վանիլ

կրեմ

կարագ կարագ 100 գրամ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 400 գրամ

գլազուր

կակաո կակաո

շաքարավազ շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 50 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 190դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 4 կկալ