Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «մրգի բլուր»

Սպիտակուցները դեղնուցներից զատել, հարել: Ավելացնել դեղնուցները, շաքարավազը: Ապա լցնել ալյուրը, կակաոն: Տապակի տակ յուղաթուղթ դնել, լցնել խմորը: Թխել կես ժամ տաք ջեռոցում: Ժելատինը թրջել արքայախնձորի հյութի մեջ: Տաքացնել գոլորշու վրա: Թթվասերը յոգուրտի հետ խառնել: Ավելացնել մի ճաշի գդալ շաքարավազ և հովացած դոնդողը: Կրեմը պատրաստ է: Դեղձերը (պահածոյացված) մանր կտրատել: Խմորը կիսել: Մի կեսը մանրացնել և խառնել դեղձերին: Վերցնել խորը աման, տակը շարել արքայախնձորի օղակները, վրան լցնել մի քիչ կրեմ: Լցնել մի փոքր դեղձով խմոր: Վրան ծածկել կրեմով: Վրան դնել խմորի երկրորդ շերտը, որի վրա նախապես լցված էր արքայախնձորի հյութ: Տորթը դնել սառնարանի մեջ: Զարդարել մրգով և հատապտուղներով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «մրգի բլուր»

ձու ձու 4 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 2 թեյի բաժակ

ալյուր ալյուր 1 թեյի բաժակ

յոգուրտ յոգուրտ 500 գրամ

ժելատին ժելատին 25 գրամ

դեղձ դեղձ

պահածոյացված արքայախնձոր պահածոյացված արքայախնձոր

կակաո կակաո

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2230դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 565 կկալ